Dušené telecí nožičky pro alergiky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 135 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Rajčata
  • 50 g Petržel - nať
  • 250 ml Víno bílé
  • 4 ks Telecí nožičky
  • 2 ks Mrkev kořen
  • 1 ks Celer řapíkatý
  • 1 ks Citrony
  • 2 špetka Sůl
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Pyré rajčatové
  • 0.17 polévková lžíce Olej kukuřičný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 684 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 191 g
  • Sodík 556 mg
  • Bílkoviny 98 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 375 mg
  • Draslík 2015.9 mg
  • Vláknina 10687 mg
  • Vitamín A 10687 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 55.8 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do pánve vlijeme olej, rozpálíme a vložíme telecí nožičky. Osmahneme je do hněda a vyjmeme z pánve.

  • 2

    Mrkev oškrábeme, rozkrájíme nadrobno. Řapíkatý celer pokrájíme také nadrobno. Kousky mrkve i celeru vložíme do pánve a opékáme je asi 2 minuty, aby zelenina změkla, ale nezhnědla.

  • 3

    Do kastrolu vložíme zeleninu a na ni telecí nožičky tak, aby se vešly do jedné vrstvy.

  • 4

    Do misky vlijeme víno, přidáme rajčatové pyré a rajčata, osolíme, opepříme. Směsí zalijeme zeleninu a maso.

  • 5

    Přivedeme k varu, poté ztlumíme oheň a dusíme 90 minut. Po hodině dušení odstraníme z kastrolu pokličku. Jakmile maso změkne, jde oddělit od kosti a omáčka je vyvařená, je jídlo hotové.

  • 6

    V misce smícháme nastrouhanou kůru z jednoho citronu, jemně nasekanou petrželku a nadrobno pokrájený stroužek česneku, tím získáme gremolatu, kterou posypeme maso.

Komentáře k receptu