Dušené telecí nožičky pro alergiky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 684 kcal
- Sacharidy 16 g
- Tuky 191 g
- Sodík 556 mg
- Bílkoviny 98 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 375 mg
- Draslík 2015.9 mg
- Vláknina 10687 mg
- Vitamín A 10687 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 55.8 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do pánve vlijeme olej, rozpálíme a vložíme telecí nožičky. Osmahneme je do hněda a vyjmeme z pánve.
-
2
Mrkev oškrábeme, rozkrájíme nadrobno. Řapíkatý celer pokrájíme také nadrobno. Kousky mrkve i celeru vložíme do pánve a opékáme je asi 2 minuty, aby zelenina změkla, ale nezhnědla.
-
3
Do kastrolu vložíme zeleninu a na ni telecí nožičky tak, aby se vešly do jedné vrstvy.
-
4
Do misky vlijeme víno, přidáme rajčatové pyré a rajčata, osolíme, opepříme. Směsí zalijeme zeleninu a maso.
-
5
Přivedeme k varu, poté ztlumíme oheň a dusíme 90 minut. Po hodině dušení odstraníme z kastrolu pokličku. Jakmile maso změkne, jde oddělit od kosti a omáčka je vyvařená, je jídlo hotové.
-
6
V misce smícháme nastrouhanou kůru z jednoho citronu, jemně nasekanou petrželku a nadrobno pokrájený stroužek česneku, tím získáme gremolatu, kterou posypeme maso.