Těftěly s rajčatovou omáčkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 670 kcal
- Sacharidy 40 g
- Tuky 45 g
- Sodík 1389 mg
- Bílkoviny 25 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 95 mg
- Draslík 367.1 mg
- Vláknina 2019.3 mg
- Vitamín A 2019.3 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Hovězí a vepřové maso opláchneme a jemně semeleme spolu s žemlí namočenou ve vodě a vymačkanou a s polovinou dávky oloupané cibule. Směs osolíme, opepříme, přidáme polovinu prosáté hladké mouky a dobře promícháme.
-
2
Ze směsi tvarujeme kuličky (3ks na porci), v horkém tuku je opečeme a vyjmeme.
-
3
Ve výpeku osmahneme druhou část cibule drobně nakrájené, zaprášíme zbylou moukou, osmahneme, přidáme rajčatový protlak, zalijeme vývarem, rozšleháme, přidáme bobkový list a osolíme. Vše nejméně 1/2 hodiny povaříme.
-
4
Nakonec omáčku procedíme přes hustý cedník na těftěly a znovu podusíme.