Těftěly s rajčatovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 200 g Cibule
  • 500 g Hovězí maso přední
  • 500 g Vepřová plec
  • 30 g Sůl
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 300 g Tuk
  • 0.5 g Bobkový list
  • 200 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 300 g Žemle tuková
  • 200 g Protlak rajčatový
  • 200 ml Voda pitná
  • 400 ml Hovězí vývar základní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 670 kcal
  • Sacharidy 40 g
  • Tuky 45 g
  • Sodík 1389 mg
  • Bílkoviny 25 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 95 mg
  • Draslík 367.1 mg
  • Vláknina 2019.3 mg
  • Vitamín A 2019.3 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hovězí a vepřové maso opláchneme a jemně semeleme spolu s žemlí namočenou ve vodě a vymačkanou a s polovinou dávky oloupané cibule. Směs osolíme, opepříme, přidáme polovinu prosáté hladké mouky a dobře promícháme.

  • 2

    Ze směsi tvarujeme kuličky (3ks na porci), v horkém tuku je opečeme a vyjmeme.

  • 3

    Ve výpeku osmahneme druhou část cibule drobně nakrájené, zaprášíme zbylou moukou, osmahneme, přidáme rajčatový protlak, zalijeme vývarem, rozšleháme, přidáme bobkový list a osolíme. Vše nejméně 1/2 hodiny povaříme.

  • 4

    Nakonec omáčku procedíme přes hustý cedník na těftěly a znovu podusíme.

Komentáře k receptu