Konfitované zadní hovězí se zeleninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 205 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Hovězí maso zadní
  • 300 g Celer bulvový
  • 80 g Slanina vepřová
  • 1.5 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý celý
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 1 ks Celer řapíkatý
  • 1 ks Bobkový list
  • 5 ks Nové koření celé
  • 3 ks Cibule
  • 10 stroužek Česnek
  • 5 polévková lžíce Pepř 4 barev
  • 1 polévková lžíce Tymián čerstvý
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 401 kcal
  • Sacharidy 20 g
  • Tuky 105 g
  • Sodík 606 mg
  • Bílkoviny 37 g
  • Uhlovodany 17 g
  • Cholesterol 100.6 mg
  • Draslík 440.5 mg
  • Vláknina 13240.6 mg
  • Vitamín A 13240.6 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 14 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Zadní hovězí maso - tabulovou špičku - omyjeme, osušíme a odblaníme. Ale necháme tučnou část okraje, tu neodstraníme. Očistíme a omyjeme mrkev, celer a řapíkatý celer. Slaninu nakrájíme na proužky a zeleninu na tenké hranolky. Maso pomocí špikovací jehly prošpikujeme 1/2 pokrájené zeleniny a slaninou. Celý špalíček masa osolíme a hustě posypeme čerstvě pomletým pepřem 4 barev.

  • 2

    V hrnci si ohřejeme olivový olej na vyšší teplotu. Maso vložíme do oleje, přidáme omytý a osušený tymián a očištěné stroužky česneku. Přidáme ještě bobkový list, nové koření, celý pepř, očištěnou cibuli a zbylou zeleninu. Maso budeme konfitovat (vařit) dlouhou dobu, asi 3-4 hodiny při nízké teplotě 80°C.

  • 3

    Měkké, hotové maso vyjmeme z oleje a necháme okapat na papírové utěrce. Nakrájíme ho na plátky a servírujeme.

Komentáře k receptu