Bitky po kozácku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 218 kcal
- Sacharidy 11 g
- Tuky 12 g
- Sodík 842 mg
- Bílkoviny 16 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 80.5 mg
- Draslík 261.9 mg
- Vláknina 616 mg
- Vitamín A 616 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.4 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Hovězí, vepřové a telecí maso opláchneme a jemně umeleme s cibulí a s žemlí namočenou v mléce. Směs mírně osolíme, přidáme mletý pepř, vejce, dobře promícháme a rozdělíme na 20 stejných dílů.
-
2
Z jednotlivých dílů tvarujeme kulaté, ploché placičky (bitky) a v části horkého oleji je po obou stranách opečeme dozlatova.
-
3
Při podávání bitky na povrchu zdobíme kolečky cibule, osmažené ve zbylém tuku do zlatavé barvy.