Sekaný řízek v těstíčku (minutka)

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 60 g Cibule
  • 30 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 40 g Vejce slepičí
  • 100 g Žemle tuková
  • 20 g Sůl
  • 2 g Pepř černý mletý
  • 300 g Hovězí výřez
  • 200 g Vepřová plec
  • 2 g Muškátový květ
  • 100 ml Mléko polotučné
  • 13.34 ml Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 165 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 816 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 51 mg
  • Draslík 75.9 mg
  • Vláknina 579.8 mg
  • Vitamín A 579.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.6 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hovězí a vepřové maso opláchneme a jemně umeleme s cibulí a žemlí namočenou v mléce. Mírně osolíme, okořeníme, přidáme rozmíchaná vejce a prosátou mouku a vše dobře promícháme.

  • 2

    Ze směsi tvarujeme ploché oválné řízky a ponoříme je do mírně osoleného, hladkého těstíčka připraveného z rozšlehaných vajec a prosáté mouky. Řízky vyjmeme a zvolna smažíme do zlatavé barvy.

  • 3

    Ihned podáváme.

Komentáře k receptu