Bifteky z hovězí svíčkové

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 13 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Hovězí svíčková
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 299 kcal
  • Sacharidy 0 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 278 mg
  • Bílkoviny 33 g
  • Uhlovodany 0 g
  • Cholesterol 75 mg
  • Draslík 525.4 mg
  • Vláknina 79.5 mg
  • Vitamín A 79.5 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rozehřejeme pánev a vlijeme na ni olej, který rozpálíme.

  • 2

    Bifteky vložíme do pánve. Opékáme je zprudka z každé strany jednu minutu. Potom ztlumíme oheň a opékáme po obou stranách dvě minuty. Nakonec zalijeme bifteky máslem a dopékáme je ještě minutu na každé straně.

  • 3

    Když opečený biftek stiskneme dvěma prsty, měl by na povrchu pružit.

  • 4

    Hotové bifteky osolíme, opepříme a zabalíme do alobalu. Necháme je 2 minuty v alobalu odpočinout.

Komentáře k receptu