Telecí karé na ragú z ředkviček a baby karotky
Suroviny
- 400 g Brambory
- 100 g Ředkvička
- 50 g Máslo bylinkové
- 250 g Patison
- 150 g Karotka
- 700 g Telecí pečeně
- 1 kávová lžička Máslo čerstvé
- 2 ks Vejce slepičí
- 2 špetka Sůl
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 l Voda pitná
- 4 dl Demi glace
- 1 polévková lžíce Olej olivový
- 1 polévková lžíce Tymián čerstvý
- 2 polévková lžíce Solamyl
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 570 kcal
- Sacharidy 27 g
- Tuky 33 g
- Sodík 1154 mg
- Bílkoviny 43 g
- Uhlovodany 27 g
- Cholesterol 264.2 mg
- Draslík 1263.9 mg
- Vláknina 9634.5 mg
- Vitamín A 9634.5 mg
- Vitamín B6 1.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 29.5 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory oškrábeme a v osolené vodě uvaříme tak, aby střed zůstal tvrdý. Scedíme, necháme vychladnout, a poté nahrubo nastrouháme. Přidáme vejce, solamyl, ochutíme solí a pepřem a spojíme.
-
2
Do středně rozpálené pánve kápneme trochu oleje a z bramborového těsta lžící vytváříme resty o výšce max. 1 cm. Po obou stranách opečeme.
-
3
Maso rozdělíme na porce a na rozpáleném oleji zprudka z obou stran opečeme. Přemístíme do zapékací mísy, poklademe plátky bylinkového másla a v troubě předehřáté na 170°C pečeme cca 15 minut.
-
4
Mezitím si připravíme zeleninu. Baby karotku, ředkvičky a patizony očistíme, vložíme do vody ochucené solí a 1 lžičkou másla a povaříme max. 3 minuty. Po vyjmutí necháme okapat a orestujeme společně s tymiánem na olivovém oleji.
-
5
Maso rozdělíme na talíře, doplníme zeleninou, přelijeme omáčkou a ihned podáváme.