Telecí pečeně na víně
Suroviny
- 100 g Slanina vepřová
- 100 g Moravské uzené maso
- 1 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.5 ks Cibule
- 2 ks Okurky nakládané
- 2 ks Nové koření celé
- 4 ks Pepř černý celý
- 1 kg Telecí kýta
- 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 6 polévková lžíce Víno bílé
- 3 polévková lžíce Zelenina kořenová
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 436 kcal
- Sacharidy 22 g
- Tuky 19 g
- Sodík 1755 mg
- Bílkoviny 44 g
- Uhlovodany 21 g
- Cholesterol 158.7 mg
- Draslík 1025.1 mg
- Vláknina 17554.4 mg
- Vitamín A 17554.4 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.4 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 13.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Uzené maso, slaninu a okurky nakrájíme na klínky.
-
2
Maso očistíme, omyjeme, osušíme. Špičatým nožem do masa děláme malé otvory, do kterých rovnou vsunujeme klínky z nakrájených surovin.
-
3
Zbytek slaniny na drobno rokrájíme, rozškvaříme, rozkrájenou cibuli a zeleninu na ni osmahneme. Do tohoto základu vložíme připravené maso a opečeme jej po obou stranách.
-
4
K opečenému masu přilijeme větší část másla, okořeníme, podlijeme a necháme dusit přikryté do poloměkka. Poté odkryjeme a dopečeme do červena.
-
5
Měkké maso ze šťávy vyndáme, šťávu zalijeme vínem, zahustíme máslem smíchaným s moukou, krátce povaříme. Hotovou šťávu přecedíme.