Telecí pečeně na víně

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 110 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 100 g Slanina vepřová
  • 100 g Moravské uzené maso
  • 1 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 ks Cibule
  • 2 ks Okurky nakládané
  • 2 ks Nové koření celé
  • 4 ks Pepř černý celý
  • 1 kg Telecí kýta
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 6 polévková lžíce Víno bílé
  • 3 polévková lžíce Zelenina kořenová
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 436 kcal
  • Sacharidy 22 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 1755 mg
  • Bílkoviny 44 g
  • Uhlovodany 21 g
  • Cholesterol 158.7 mg
  • Draslík 1025.1 mg
  • Vláknina 17554.4 mg
  • Vitamín A 17554.4 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.4 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Uzené maso, slaninu a okurky nakrájíme na klínky.

  • 2

    Maso očistíme, omyjeme, osušíme. Špičatým nožem do masa děláme malé otvory, do kterých rovnou vsunujeme klínky z nakrájených surovin.

  • 3

    Zbytek slaniny na drobno rokrájíme, rozškvaříme, rozkrájenou cibuli a zeleninu na ni osmahneme. Do tohoto základu vložíme připravené maso a opečeme jej po obou stranách.

  • 4

    K opečenému masu přilijeme větší část másla, okořeníme, podlijeme a necháme dusit přikryté do poloměkka. Poté odkryjeme a dopečeme do červena.

  • 5

    Měkké maso ze šťávy vyndáme, šťávu zalijeme vínem, zahustíme máslem smíchaným s moukou, krátce povaříme. Hotovou šťávu přecedíme.

Komentáře k receptu