Hovězí rolky se zelnou nádivkou
Suroviny
- 50 g Anglická slanina
- 250 g Zelí červené - sterilizované
- 2 g Sůl
- 2 g Pepř černý mletý
- 400 g Hovězí maso zadní
- 100 g Párky bezlepkové
- 200 ml Voda pitná
- 60 ml Olej rostlinný
- 1 ks Cibule
- 2 špetka Pepř černý mletý
- 3 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Polévkové koření
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 463 kcal
- Sacharidy 25 g
- Tuky 31 g
- Sodík 660 mg
- Bílkoviny 32 g
- Uhlovodany 25 g
- Cholesterol 185.3 mg
- Draslík 474.5 mg
- Vláknina 7189.5 mg
- Vitamín A 7189.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9.8 mg
- Vitamín E 1.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli a česnek nasekáme na drobno. Plátky hovězího masa propláchneme pod tekoucí vodou, osušíme je a ochucené solí a pepřem je zprudka opečeme na oleji, aby se maso uzavřelo a neunikala z něj šťáva. Potom na plátky masa z poloviny rozdělíme připravenou nádivku, plátky svineme do rolek, které zajistíme párátkem nebo grilovací jehlou. Masové rolky potom vrátíme na pánev a opečeme. Opečené rolky potom odložíme na talíř a na tuku, na kterém jsme opékali závitky, orestujeme nasekanou cibuli a česnek. Do tuku s restovanou cibulí a česnekem vrátíme opečené rolky, které podlijeme vodou a k masu přidáme polévkové koření a maso dusíme do měkka. Hotové závitky vyjmeme, šťávu z masa vydusíme do tuku, potom budoucí šťávu zahustíme poprášením bezlepkové mouky, promícháme a osmahneme. Tuk s výpeky z masa zalijeme vodou, vrátíme ke šťávě masové rolky a ještě krátce povaříme. Tyto masové rokly podáváme teplé, s různými přílohami a čerstvou zeleninou.
-
2
Náplň do závitků:
-
3
Slaninu a bezlepkový párek nakrájíme na stejně velké drobné kousky a v míse je smícháme se sterilovaným zelím, ze kterého jsme vymačkali rukama šťávu a vše okořeníme pepřem.