Vařené hovězí maso s dušenou kedlubnou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 100 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 2 kávová lžička Křen
  • 1 kávová lžička Pepř černý celý
  • 3 ks Kedlubna
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 1 ks Bobkový list
  • 1 ks Celer řapíkatý
  • 3 ks Cibulka jarní
  • 1 ks Petržel kořen
  • 1 hrst Pažitka
  • 1 hrst Petržel kudrnka
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1.5 l Voda pitná
  • 1.5 kg Hovězí plec
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 797 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 120 g
  • Sodík 405 mg
  • Bílkoviny 102 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 291 mg
  • Draslík 1911.9 mg
  • Vláknina 11964 mg
  • Vitamín A 11964 mg
  • Vitamín B6 2.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 86.6 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 20.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Petrželku a pažitku omyjeme, necháme okapat, nakrájíme na delší kousky. Cibuli oloupeme, rozpůlíme, mrkev, petržel a celer oloupeme, omyjeme a pokrájíme na kousky, hovězí maso omyjeme.

  • 2

    Do tlakového hrnce s vodou dáme maso vcelku, nakrájenou zeleninu, nať petrželky a pažitky, přidáme kuličky pepře, bobkový list, osolíme, uzavřeme, necháme hodinu vařit.

  • 3

    Křen oloupeme, nastrouháme na jemno. Jemnou nať z kedlubny odřízneme, omyjeme, rozkrájíme na kousky, kedlubnu oloupeme a krájíme na tenké plátky. Jarní cibulky omyjeme pod studenou vodou, i s natí krájíme na tenká kolečka.

  • 4

    Plátky kedlubny i nať s cibulí vložíme do hrnce s 1 dl vody, přidáme trochu pepře, soli a dusíme pod pokličkou na mírném ohni 10 minut. Potom přidáme křen, máslo, dochutíme pepřem, solí a vše v hrnci promícháme.

  • 5

    Uvařené maso vyjmeme, rozporcujeme na plátky, rozložíme je na talíře, přelijeme trochou vývaru, přidáme dušenou kedlubnu a podáváme.

Komentáře k receptu