Hovězí plec s tuňákem
Suroviny
- 360 g Cibule
- 150 g Tuňák v oleji
- 200 ml Víno bílé
- 2 ks Bobkový list
- 1 ks Celer řapíkatý
- 1 špetka Sůl
- 1.7 kg Hovězí plec
- 0.5 polévková lžíce Kapary sterilované
- 5 polévková lžíce Olej olivový
- 1 polévková lžíce Šalvěj čerstvá
- 3 polévková lžíce Ocet vinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 501 kcal
- Sacharidy 5 g
- Tuky 22 g
- Sodík 213 mg
- Bílkoviny 62 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 164.9 mg
- Draslík 905.8 mg
- Vláknina 2206.8 mg
- Vitamín A 2206.8 mg
- Vitamín B6 1.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.7 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do hrnce vložíme cibuli nakrájenou na plátky, řapíkatý celer nakrájený na kousky, několik lístků šalvěje a bobkové listy. Zalijeme olejem a na středním ohni 4-5min zpěníme. Poté vložíme maso a zprudka jej z každé strany cca 4min opečeme. Přidáme kapary, tuňáka, podlijeme octem, vínem a ochutíme solí.
-
2
Teplotu snížíme na minimum, zakryjeme a dusíme cca 2hodiny.
-
3
Maso vyjmeme, zabalíme do alobalu a uchováváme teplé.
-
4
Ze šťávy vyjmeme koření a propasírujeme. Maso podáváme nakrájené na plátky, přelité horkou omáčkou.