Arabský chléb s hovězím masem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 500 g Cibule
  • 400 g Hovězí maso zadní
  • 250 g Rajčata Cherry
  • 40 ml Citronová šťáva
  • 20 ml Olej rostlinný
  • 80 ml Omáčka Teriyaki
  • 1 špetka Sůl
  • 1 balení Chléb Pita
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Bazalka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 202 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 712 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 46.4 mg
  • Draslík 344.9 mg
  • Vláknina 4584.8 mg
  • Vitamín A 4584.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 26.6 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hovězí maso nakrájíme na plátky a potřeme ho terijaki marinádou. Dáme ho následně odležet do ledničky minimálně na 2 hodiny, ideálně přes noc.

  • 2

    Před grilováním si připravíme salát. Cibuli oloupeme, opláchneme a nakrájíme na plátky. Přidáme k ní nadrobno nasekanou petržel, bazalku a přilijeme citronovou šťávu. Pořádně zamícháme.

  • 3

    Gril potřeme olejem, aby se nám nepřichytávalo maso. Plátek opékáme z každé strany cca 8 minut, dokud není propečené z každé strany ale zároveň šťavnaté uvnitř. Na gril mezitím přidáme opéct chléb.

  • 4

    Chléb nařízneme, kapsu vyplníme masem, cibulovým salátem a rozpůlenými cherry rajčaty.

Komentáře k receptu