Marinované plátky roštěné
Suroviny
- 800 g Hovězí roštěnka níz. peč.
- 80 ml Olej olivový
- 80 ml Olej rostlinný
- 0.5 kávová lžička Pepř cayenský
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 4 ks Cibule
- 2 stroužek Česnek
- 2 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
- 4 polévková lžíce Cukr krupice
- 2 polévková lžíce Víno bílé
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 914 kcal
- Sacharidy 25 g
- Tuky 71 g
- Sodík 206 mg
- Bílkoviny 43 g
- Uhlovodany 25 g
- Cholesterol 114 mg
- Draslík 787.2 mg
- Vláknina 3573 mg
- Vitamín A 3573 mg
- Vitamín B6 1.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 8.3 mg
- Vitamín E 2.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V rendlíku smícháme olej, ocet, cukr, prolisovaný česnek, velmi jemně nakrájenou cibuli, cayennský pepř, sůl a víno. Směs na malém plameni přivedeme k varu a povaříme 2 minuty. Marinádu necháme vychladnout.
-
2
Plátky roštěné po okraji nařízneme, aby se maso při smažení nekroutilo. Maso rozložíme do mísy, přelijeme vychladlou zálivkou a pod fólií necháme přes noc v chladničce.
-
3
Druhý den maso vyjmeme z marinády, necháme okapat a prudce opečeme na oleji, z každé strany 2 minuty. Ihned podáváme.