Svíčková pečeně rychlá (anglická)
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 703 kcal
- Sacharidy 3 g
- Tuky 4 g
- Sodík 39073 mg
- Bílkoviny 111 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 214.7 mg
- Draslík 1811.7 mg
- Vláknina 2126.3 mg
- Vitamín A 2126.3 mg
- Vitamín B6 3.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.1 mg
- Vitamín E 1.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 10.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso otřeme vlhkou utěrkou. odblaníme a odstraníme všechen lůj. Následně maso osolíme, opepříme a vložíme do pekáče s horkým olejem. Za častého polévání tukem maso pečeme, nepícháme však do něj. Svíčkovou pečeme na každé straně 10 až 12 minut. Poté maso vyjmeme a tuk slijeme.
-
2
Na pekáč dáme rozehřát máslo a na něm maso poté opékáme ještě 5 minut.
-
3
Na závěr maso vyndáme, šťávu zahustíme moukou smíchanou s kouskem másla, zalijeme trochou vývaru a ještě chvíli povaříme.
-
4
Maso krájíme na velmi tenké plátky a šťávu podáváme zvlášť.
-
5
Jako přílohu můžeme podávat dušenou rýži, smažené bramborové hranolky nebo lupínky, tatrskou omáčku, saláty anebo dušenou zeleninu.