Goánská hovězí fašírka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 800 g Hovězí maso mleté
  • 200 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička Kari koření
  • 1 kávová lžička Paprika mletá pálivá
  • 2 ks Cibule
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 4 stroužek Česnek
  • 2 hrnek Protlak rajčatový
  • 2 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 415 kcal
  • Sacharidy 36 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 184 mg
  • Bílkoviny 37 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 246.2 mg
  • Draslík 583.8 mg
  • Vláknina 1472.3 mg
  • Vitamín A 1472.3 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.6 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli nasekáme, česnek utřeme a společně osmahneme na rozpáleném oleji. Vyjmeme, smícháme s kořením, osolíme a přidáme do mletého masa.

  • 2

    Ze směsi vytvoříme šišku, podélně v ní vymáčkneme hlubokou rýhu a do ní vložíme 3 natvrdo uvařená a oloupaná vejce. Šišku opět uzavřeme a vložíme do pekáče s olejem. Zbylé vejce rozšleháme, potřeme maso, podlijeme trochou vody a dáme péci do vyhřáté trouby. V polovině pečení přidáme protlak, podlijeme a dopečeme.

Komentáře k receptu