Goánská hovězí fašírka
Suroviny
- 800 g Hovězí maso mleté
- 200 ml Voda pitná
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 kávová lžička Kari koření
- 1 kávová lžička Paprika mletá pálivá
- 2 ks Cibule
- 4 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Sůl
- 4 stroužek Česnek
- 2 hrnek Protlak rajčatový
- 2 polévková lžíce Olej rostlinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 415 kcal
- Sacharidy 36 g
- Tuky 13 g
- Sodík 184 mg
- Bílkoviny 37 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 246.2 mg
- Draslík 583.8 mg
- Vláknina 1472.3 mg
- Vitamín A 1472.3 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.6 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli nasekáme, česnek utřeme a společně osmahneme na rozpáleném oleji. Vyjmeme, smícháme s kořením, osolíme a přidáme do mletého masa.
-
2
Ze směsi vytvoříme šišku, podélně v ní vymáčkneme hlubokou rýhu a do ní vložíme 3 natvrdo uvařená a oloupaná vejce. Šišku opět uzavřeme a vložíme do pekáče s olejem. Zbylé vejce rozšleháme, potřeme maso, podlijeme trochou vody a dáme péci do vyhřáté trouby. V polovině pečení přidáme protlak, podlijeme a dopečeme.