Biftek s ústřicemi

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Cibule
  • 5 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 40 g Petržel - nať
  • 700 g Hovězí kýta
  • 100 g Ústřice uzené
  • 1 ks Citrony
  • 2 stroužek Česnek
  • 0.23 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 393 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 804 mg
  • Bílkoviny 40 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 122.8 mg
  • Draslík 808.8 mg
  • Vláknina 4542.5 mg
  • Vitamín A 4542.5 mg
  • Vitamín B6 1.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 40.4 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Osušíme 100 g konzervovaných ústřic. Nadrobno nasekáme cibuli a hrst petrželové natě. Nakrájíme osušené uzené ústřice. Ústřice, cibuli a petržel dobře smícháme v malé misce a až do podávání je necháme chladit.

  • 2

    Plátky masa osolíme a opepříme, potřeme česnekem a pokapeme je olejem.

  • 3

    Rozpálíme olej a dáme na něj steaky. Krvavé smažíme 3-4 minuty z každé strany, středně propečené 4-5 minut a dobře propečené 7-8 minut z každé strany. Hotové je přemístíme na vyhřáté talíře.

  • 4

    Bifteky bohatě pokryjeme obložením z uzených ústřic a ihned je podáváme s řezy citronu.

Komentáře k receptu