Biftek s ústřicemi
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 393 kcal
- Sacharidy 9 g
- Tuky 22 g
- Sodík 804 mg
- Bílkoviny 40 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 122.8 mg
- Draslík 808.8 mg
- Vláknina 4542.5 mg
- Vitamín A 4542.5 mg
- Vitamín B6 1.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 40.4 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Osušíme 100 g konzervovaných ústřic. Nadrobno nasekáme cibuli a hrst petrželové natě. Nakrájíme osušené uzené ústřice. Ústřice, cibuli a petržel dobře smícháme v malé misce a až do podávání je necháme chladit.
-
2
Plátky masa osolíme a opepříme, potřeme česnekem a pokapeme je olejem.
-
3
Rozpálíme olej a dáme na něj steaky. Krvavé smažíme 3-4 minuty z každé strany, středně propečené 4-5 minut a dobře propečené 7-8 minut z každé strany. Hotové je přemístíme na vyhřáté talíře.
-
4
Bifteky bohatě pokryjeme obložením z uzených ústřic a ihned je podáváme s řezy citronu.