Hovězí ve vývaru
Suroviny
- 300 g Cibule
- 5 g Sůl
- 20 g Petržel - nať
- 3 g Nové koření celé
- 40 g Chilli paprička
- 1 kávová lžička Tymián sušený
- 1 kávová lžička Skořice mletá
- 3 l Hovězí vývar základní
- 1 kg Hovězí maso zadní
- 2 polévková lžíce Cukr třtinový
- 4 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
- 1 polévková lžíce Pepř černý mletý
- 1 polévková lžíce Omáčka pikantní worcesterová
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 381 kcal
- Sacharidy 18 g
- Tuky 9 g
- Sodík 2124 mg
- Bílkoviny 57 g
- Uhlovodany 18 g
- Cholesterol 116 mg
- Draslík 551.8 mg
- Vláknina 3449.8 mg
- Vitamín A 3449.8 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 26.1 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso vložíme do velkého hrnce, zalijeme horkým vývarem, přivedeme k varu a sbíráme pěnu, která se vytvoří na povrchu. Dále vaříme zvolna, přikryjeme a 1 1/2 hodiny zvolna vaříme.
-
2
Vložíme nahrubo nakrájenou cibuli, nasekané chilli papričky, polovinu petrželové natě, ocet, worcesterskou omáčku, cukr, směs pepře, skořici, tymián, nové koření a podle chuti sůl.
-
3
Zakryjeme a 2 hodiny znova zvolna vaříme, aby maso bylo velmi měkké.
-
4
Maso vyjmeme z vývaru a udržujeme teplé.
-
5
Vývar asi 10 minut svařujeme i se zeleninou na 300 ml. Osolíme, opepříme, případně přidáme ocet. Maso nakrájíme na silné plátky. Porce zalijeme šťávou se zeleninou a posypeme petrželovou natí.