Hovězí ve vývaru

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 115 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 300 g Cibule
  • 5 g Sůl
  • 20 g Petržel - nať
  • 3 g Nové koření celé
  • 40 g Chilli paprička
  • 1 kávová lžička Tymián sušený
  • 1 kávová lžička Skořice mletá
  • 3 l Hovězí vývar základní
  • 1 kg Hovězí maso zadní
  • 2 polévková lžíce Cukr třtinový
  • 4 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
  • 1 polévková lžíce Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Omáčka pikantní worcesterová
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 381 kcal
  • Sacharidy 18 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 2124 mg
  • Bílkoviny 57 g
  • Uhlovodany 18 g
  • Cholesterol 116 mg
  • Draslík 551.8 mg
  • Vláknina 3449.8 mg
  • Vitamín A 3449.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 26.1 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso vložíme do velkého hrnce, zalijeme horkým vývarem, přivedeme k varu a sbíráme pěnu, která se vytvoří na povrchu. Dále vaříme zvolna, přikryjeme a 1 1/2 hodiny zvolna vaříme.

  • 2

    Vložíme nahrubo nakrájenou cibuli, nasekané chilli papričky, polovinu petrželové natě, ocet, worcesterskou omáčku, cukr, směs pepře, skořici, tymián, nové koření a podle chuti sůl.

  • 3

    Zakryjeme a 2 hodiny znova zvolna vaříme, aby maso bylo velmi měkké.

  • 4

    Maso vyjmeme z vývaru a udržujeme teplé.

  • 5

    Vývar asi 10 minut svařujeme i se zeleninou na 300 ml. Osolíme, opepříme, případně přidáme ocet. Maso nakrájíme na silné plátky. Porce zalijeme šťávou se zeleninou a posypeme petrželovou natí.

Komentáře k receptu