Hovězí jazyk zapečený v omáčce
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 618 kcal
- Sacharidy 19 g
- Tuky 43 g
- Sodík 862 mg
- Bílkoviny 36 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 265.8 mg
- Draslík 865.5 mg
- Vláknina 3913.3 mg
- Vitamín A 3913.3 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 41.2 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 17.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Hovězí jazyk omyjeme a uvaříme doměkka v osolené vodě s kořenovou zeleninou a cibulí. Uvařený jazyk propláchneme ve studené vodě a oloupeme.
-
2
Z 30g másla a mouky usmažíme světlou jíšku, zředíme 2dl vývaru z jazyka, zjemníme smetanou a strouhankou, krátce povaříme. Do již hotové jíšky vmícháme žloutky z vajíček.
-
3
Jazyk nakrájíme na slabé plátky, osolíme, naskládáme do zbytkem másla vymazaného pekáčku, zalijeme omáčkou a posypeme nastrouhaným tvarohem. Zapečeme ve středně vyhřáté troubě asi 20 minut, podáváme ozdobené nasekanou petrželkou.