Roastbeef s ústřicovou omáčkou
Suroviny
- 150 g Pórek
- 400 g Hovězí maso zadní
- 300 g Shiitake houby
- 1 kávová lžička Cukr krupice
- 0.5 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
- 1 kávová lžička Solamyl - bramborový škrob
- 1 ks Šalotka
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 stroužek Česnek
- 3 polévková lžíce Olej olivový
- 2 polévková lžíce Omáčka sójová
- 4 polévková lžíce Vývar drůbeží
- 1 polévková lžíce Olej sezamový
- 2 polévková lžíce Víno rýžové čínské
- 3 polévková lžíce Omáčka ústřicová
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 291 kcal
- Sacharidy 22 g
- Tuky 11 g
- Sodík 283 mg
- Bílkoviny 25 g
- Uhlovodany 21 g
- Cholesterol 58 mg
- Draslík 472.5 mg
- Vláknina 5232.5 mg
- Vitamín A 5232.5 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 8.3 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso nakrájíme přes vlákno na velmi tenké plátky. V misce smícháme solamyl s kypřicím práškem, 1 lžící sójové omáčky a 1 lžičkou sezamového oleje. Promícháme s masem, zakryjeme a necháme marinovat.
-
2
Mezitím očistíme pórek a nakrájíme na malé kousky. Houby pokrájíme na tenké nudličky. Zázvor, česnek a šalotku oloupeme a najemno nasekáme.
-
3
Smícháme zbytek sezamového oleje a sójové omáčky, přidáme ústřicovou omáčku, rýžové víno, vývar a cukr.
-
4
V pánvi rozpálíme olej a orestujeme na něm maso. Ochutíme solí, pepřem a vyjmeme. Uchováme teplé. V pánvi osmahneme šalotku, česnek a zázvor. Poté přidáme houby a pórek a za stálého míchání restujeme ještě cca 2 minuty. Vložíme zpět maso a přilijeme směs omáček. Vše důkladně promícháme, dochutíme, rozdělíme do misek a ihned podáváme.