Roastbeef s ústřicovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Pórek
  • 400 g Hovězí maso zadní
  • 300 g Shiitake houby
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 0.5 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
  • 1 kávová lžička Solamyl - bramborový škrob
  • 1 ks Šalotka
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 3 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Omáčka sójová
  • 4 polévková lžíce Vývar drůbeží
  • 1 polévková lžíce Olej sezamový
  • 2 polévková lžíce Víno rýžové čínské
  • 3 polévková lžíce Omáčka ústřicová
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 291 kcal
  • Sacharidy 22 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 283 mg
  • Bílkoviny 25 g
  • Uhlovodany 21 g
  • Cholesterol 58 mg
  • Draslík 472.5 mg
  • Vláknina 5232.5 mg
  • Vitamín A 5232.5 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.3 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso nakrájíme přes vlákno na velmi tenké plátky. V misce smícháme solamyl s kypřicím práškem, 1 lžící sójové omáčky a 1 lžičkou sezamového oleje. Promícháme s masem, zakryjeme a necháme marinovat.

  • 2

    Mezitím očistíme pórek a nakrájíme na malé kousky. Houby pokrájíme na tenké nudličky. Zázvor, česnek a šalotku oloupeme a najemno nasekáme.

  • 3

    Smícháme zbytek sezamového oleje a sójové omáčky, přidáme ústřicovou omáčku, rýžové víno, vývar a cukr.

  • 4

    V pánvi rozpálíme olej a orestujeme na něm maso. Ochutíme solí, pepřem a vyjmeme. Uchováme teplé. V pánvi osmahneme šalotku, česnek a zázvor. Poté přidáme houby a pórek a za stálého míchání restujeme ještě cca 2 minuty. Vložíme zpět maso a přilijeme směs omáček. Vše důkladně promícháme, dochutíme, rozdělíme do misek a ihned podáváme.

Komentáře k receptu