Pikantní hovězí hašé s rajčaty
Suroviny
- 30 g Mandle
- 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
- 600 g Hovězí maso mleté
- 30 g Olivy zelené
- 0.5 kávová lžička Skořice mletá
- 0.5 kávová lžička Hřebíček mletý
- 4 ks Cibule
- 1 ks Jablka
- 2 ks Chilli paprička
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 stroužek Česnek
- 4 polévková lžíce Hrozinky
- 2 polévková lžíce Olej olivový
- 2 polévková lžíce Citronová šťáva
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 438 kcal
- Sacharidy 40 g
- Tuky 16 g
- Sodík 424 mg
- Bílkoviny 37 g
- Uhlovodany 40 g
- Cholesterol 93 mg
- Draslík 1145.4 mg
- Vláknina 11641 mg
- Vitamín A 11641 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 29 mg
- Vitamín E 3.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupeme česnek a cibuli a nakrájíme na kousky. Jablko oloupeme, odstraníme jadřince, dužinu pokrájíme na kostičky a pokapeme citronovou šťávou. Papričky očistíme, zbavíme semínek a nasekáme na nudličky.
-
2
V pánvi rozpálíme olej a maso na něm zprudka orestujeme. Když se začne drobit přidáme cibuli, česnek a zmírníme plamen. Vmícháme rajčata, jablko, papričky, hrozinky, olivy, skořici, ochutíme solí, pepřem a hřebíčkem. Nezakryté dusíme cca 20 minut.
-
3
Směs přemístíme do mísy, posypeme nasucho opraženými sekanými mandlemi a ihned podáváme.