Polévka consommé

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 435 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 225 g Hovězí maso mleté
  • 2 ks Rajčata
  • 2 ks Mrkev kořen
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Vaječný bílek slepičí
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 2 ks Celer - nať
  • 1 ks Bylinky čerstvé - svazek
  • 1.25 l Hovězí vývar základní
  • 1 polévková lžíce Sherry brandy
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 153 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 119 g
  • Sodík 637 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 105 mg
  • Draslík 398.3 mg
  • Vláknina 4568 mg
  • Vitamín A 4568 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.5 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vývar a mleté hovězí maso dáme do pánve a necháme hodinu odležet. Přidáme nakrájená rajčata, cibuli, mrkev, celerové stonky, bouquet garni, 2 bílky, rozdrcené skořápky ze 2 vajec, sůl a pepř. Přivedeme téměř k bodu varu za stálého šlehání metlou.

  • 2

    Zakryjeme pokličkou a vaříme cca hodinu. Polévku přecedíme přes tenkou látku a vlijeme znovu do čistého hrnce. Tekutina musí být čirá. Pokud není čirá, přidáme bílek a rozdrcené skořápky z dalších 2 vajec. Proces potom opakujeme - přecedíme a povaříme.

  • 3

    Přidáme sherry, prohřejeme polévku a servírujeme do misek.

  • 4

    Podáváme teplé s tenkými plátky bílého chleba.

Komentáře k receptu