Polévka consommé
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 153 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 119 g
- Sodík 637 mg
- Bílkoviny 18 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 105 mg
- Draslík 398.3 mg
- Vláknina 4568 mg
- Vitamín A 4568 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.5 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vývar a mleté hovězí maso dáme do pánve a necháme hodinu odležet. Přidáme nakrájená rajčata, cibuli, mrkev, celerové stonky, bouquet garni, 2 bílky, rozdrcené skořápky ze 2 vajec, sůl a pepř. Přivedeme téměř k bodu varu za stálého šlehání metlou.
-
2
Zakryjeme pokličkou a vaříme cca hodinu. Polévku přecedíme přes tenkou látku a vlijeme znovu do čistého hrnce. Tekutina musí být čirá. Pokud není čirá, přidáme bílek a rozdrcené skořápky z dalších 2 vajec. Proces potom opakujeme - přecedíme a povaříme.
-
3
Přidáme sherry, prohřejeme polévku a servírujeme do misek.
-
4
Podáváme teplé s tenkými plátky bílého chleba.