Lasagne al forno

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 120 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Pancetta
  • 500 g Hovězí maso mleté
  • 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 50 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 150 g Ricotta
  • 50 g Sýr Parmezán
  • 600 ml Mléko polotučné
  • 1 kávová lžička Oregano sušené
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Celer řapíkatý
  • 2 ks Mrkev kořen
  • 12 ks Lasagne
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 630 kcal
  • Sacharidy 32 g
  • Tuky 206 g
  • Sodík 771 mg
  • Bílkoviny 44 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 7241 mg
  • Draslík 714.8 mg
  • Vláknina 9097.3 mg
  • Vitamín A 9097.3 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11.6 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 20.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V kastrole na rozehřátém oleji smažíme oloupanou, nasekanou cibuli, nadrobno nakrájený celer, mrkev a na kostičky nakrájenou pancettu asi 5 minut dozlatova.

  • 2

    Přidáme mleté maso, za stálého rozdělování na kousky je osmahneme. Vmícháme rajčata, oregano, podle potřeby můžeme přilít trochu vody. Vše zvolna povaříme 40 minut.

  • 3

    V kastrůlku zpěníme máslo, vmícháme do něj mouku, pražíme 1 minutu. Odstavíme z plotny a do jíšky postupně vešleháme mléko. Bešamel povaříme do zhoustnutí, osolíme, opepříme, po odstavení z plotny vmícháme ricottu.

  • 4

    Dno zapékací mísy potřeme trochou bešamelu a poklademe lasagnemi předem namočenými ve vlažné vodě. Pokračujeme vrstvou masové směsi, kterou potřeme bešamelem a pokryjeme lasagnemi. Postup dvakrát opakujeme, vrchní vrstvu tvoří bešamel. Povrch posypeme nastrouhaným sýrem.

  • 5

    Pokrm pečeme v troubě vyhřáté na 190 stupňů Celsia asi 45 minut.

  • 6

    Upečené lasagne vyjmeme z trouby, naporcujeme a podáváme.

Komentáře k receptu