Telecí kolena po selsku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 570 kcal
- Sacharidy 38 g
- Tuky 18 g
- Sodík 1283 mg
- Bílkoviny 63 g
- Uhlovodany 31 g
- Cholesterol 187.5 mg
- Draslík 1759 mg
- Vláknina 15236.3 mg
- Vitamín A 15236.3 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 38.3 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Telecí kolena rozřízneme, osolíme, opeříme, obalíme v mouce a na pánvi v rozpáleném oleji osmažíme.
-
2
Kolena přendáme do hrnce, přisypeme na kolečka nakrájenou cibuli a karotku, posekané bylinky, zalijeme vývarem a povaříme půl hodiny. Nyní přidáme kostičky brambor, čerstvý hrášek, přilijeme vývar, aby byla zelenina ponořená, povaříme ještě 30 až 40 minut.
-
3
Maso vyndáme, obereme od kosti, nakrájíme na menší kousky a vrátíme do vývaru. Hrnec stáhneme z ohně nebo ještě chvíli povaříme, aby se tekutina odpařila na požadovanou hustou.