Zapékané hovězí plátky s ledvinkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 150 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 200 g Listové těsto
  • 600 g Hovězí maso zadní
  • 300 g Telecí ledviny
  • 15 g Petržel kudrnka
  • 20 g Máslo čerstvé
  • 150 g Žampiony čerstvé
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 3 špetka Pepř černý mletý
  • 2 špetka Muškátový oříšek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 368 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 415 mg
  • Bílkoviny 34 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 294.9 mg
  • Draslík 268.9 mg
  • Vláknina 2339.4 mg
  • Vitamín A 2339.4 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.6 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hovězí plátky osolíme, opepříme a přidáme špetku muškátového oříšku. Vložíme do pekáčku vymazaného máslem, ledvinky nakrájíme na slabší plátky a položíme na maso. Trochu osolíme a opepříme, zalijeme vodou. Zasypeme plátky žampionů, pokrájenou cibulí a posekanou petrželkou.

  • 2

    Z listového těsta vyválíme plát, který ořízneme podle velikosti pekáčku. Těstem pekáček zakryjeme, pomažeme rozšlehaným vejcem a dáme péct. Pečeme dvě hodiny.

Komentáře k receptu