Hovězí ocásek s párkem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 150 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Párky Debrecínské
  • 600 g Hovězí oháňka
  • 50 g Slanina vepřová
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 1 krajíc Chléb pšeničný (bílý)
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Karotka
  • 1 ks Bylinky čerstvé - svazek
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 875 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 32 g
  • Sodík 345 mg
  • Bílkoviny 22 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 17.5 mg
  • Draslík 202.7 mg
  • Vláknina 3786.5 mg
  • Vitamín A 3786.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ocásek rozsekneme na několik menších dílů, cibuli nakrájíme nadrobno, slaninu na kostičky, česnek prolisujeme.

  • 2

    Do hrnce nasypeme slaninu, necháme trochu vyškvařit a do tuku vložíme cibuli, osmahneme, přidáme maso, trochu orestujeme, osolíme, opepříme, podlijeme vodou a pod pokličkou dusíme hodinu a půl. Nyní přisypeme česnek, vmícháme natrhaný bílý chléb a povaříme ještě 20 až 30 minut. Vaříme odkryté, aby se tekutina rovnoměrně odpařovala.

  • 3

    Na pánvi rozpustíme máslo, přisypeme kolečka karotky, kolečka párků, posypeme posekanými bylinkami a podusíme pár minut.

  • 4

    Maso z hrnce vyndáme a rozdělíme na talíře, směs z pánve smícháme se šťávou v hrnci a přelijeme porce masa.

Komentáře k receptu