Telecí koleno á la bažant

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 105 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 20 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 50 g Mrkev kořen
  • 400 g Rýže dušená
  • 50 g Slanina vepřová
  • 100 g Petržel kořen
  • 40 ml Olej olivový
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Bobkový list
  • 5 ks Nové koření celé
  • 2 ks Jalovec
  • 5 ks Pepř černý celý
  • 2 ks Telecí koleno
  • 2 špetka Saturejka
  • 2 špetka Tymián čerstvý
  • 3 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 995 kcal
  • Sacharidy 70 g
  • Tuky 61 g
  • Sodík 960 mg
  • Bílkoviny 109 g
  • Uhlovodany 65 g
  • Cholesterol 383.5 mg
  • Draslík 2441.7 mg
  • Vláknina 32699.7 mg
  • Vitamín A 32699.7 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 47.3 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 16.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kolena vložíme do hrnce s vodou, osolíme a povaříme 30 minut. Maso obereme od kosti, trochu pokrájíme a zatím necháme stranou.

  • 2

    V hrnci rozpálíme olej, vložíme kostičky slaniny, krátce orestujeme, přisypeme nadrobno nakrájenou cibuli, nahrubo nastrouhanou petržel, mrkev, prolisovaný česnek. Podusíme 3 minuty, přidáme telecí maso i s kostmi, ochutíme bobkovým listem, jalovcem, novým kořením, pepřem, saturejkou a tymiánem. Podlijeme vývarem z kolen a dusíme 15 minut.

  • 3

    Vše přendáme do pekáčku, vyndáme kosti, zaprášíme moukou a pečeme asi 20 minut. Podle potřeby podléváme vývarem z kolen.

  • 4

    Maso rozdělíme na talíře, šťávu přecedíme a přelijeme porce masa. Podáváme s rýží.

Komentáře k receptu