Telecí ledvina pečená s jablky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 406 kcal
- Sacharidy 21 g
- Tuky 20 g
- Sodík 850 mg
- Bílkoviny 34 g
- Uhlovodany 17 g
- Cholesterol 748.5 mg
- Draslík 706 mg
- Vláknina 5069.7 mg
- Vitamín A 5069.7 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 15.9 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 18.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Slaninu nakrájíme na nudličky, vložíme do pánve a rozehřejeme. Jakmile pustí tuk, přidáme maso a prudce opečeme. Osolíme, podlijeme vodou, přisypeme prolisovaný česnek, nahrubo nakrájená jablka, ochutíme pepřem, novým kořením a hřebíčkem. Podusíme 10 minut.
-
2
Obsah pánve přendáme do pekáčku, maso potřeme máslem, trochu podlijeme a pečeme v troubě asi 45 minut. Během pečení podle potřeby podléváme vodou a poléváme vypečenou šťávou.
-
3
Maso vyjmeme a naporcujeme. Šťávu v pekáčku necháme vysmahnout, zasypeme moukou, podlijeme vodu, vložíme zpět porce masa, přidáme ještě lžíci másla a dopékáme asi 20 minut.
-
4
Podáváme velmi horké s vařeným bramborem.