Roštěnky s nádivkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 125 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Cibule
  • 150 g Rajčata
  • 100 g Anglická slanina
  • 20 g Máslo čerstvé
  • 15 g Petržel kudrnka
  • 25 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 60 ml Olej olivový
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 3 špetka Pepř černý mletý
  • 2 špetka Kmín drcený
  • 2 špetka Kari koření
  • 4 plátek Hovězí roštěnka níz. peč.
  • 2 polévková lžíce Hořčice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 382 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 34 g
  • Sodík 449 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 146.2 mg
  • Draslík 248.7 mg
  • Vláknina 3037.5 mg
  • Vitamín A 3037.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11.6 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vybereme větší plátky, naklepeme, osolíme, opepříme, přidáme špetku kari.

  • 2

    Na pánvi rozpustíme kousek másla, přisypeme nadrobno pokrájená rajčata, cibuli, posekanou petrželku a podusíme 5 až 7 minut. Rozklepneme na rajčata vejce, dobře promícháme, necháme ztuhnout. Ochutíme solí a pepřem.

  • 3

    Plátky roštěnek potřeme hořčicí, na každý položíme plátek anglické slaniny. Rajčatovou nádivku rozdělíme na 4 díly a položíme na roštěnky. Plátky zavineme, převážeme nití a obalíme v mouce.

  • 4

    Na pánvi rozpálíme olej a závitky zprudka orestujeme ze všech stran. Podlijeme vodou, dochutíme solí, pepřem, kmínem a kari kořením. Vaříme doměkka, to je asi hodinu a čtvrt.

  • 5

    Podáváme s rýží.

Komentáře k receptu