Telecí scaloppine
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 461 kcal
- Sacharidy 14 g
- Tuky 22 g
- Sodík 389 mg
- Bílkoviny 34 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 135 mg
- Draslík 593.8 mg
- Vláknina 2145.3 mg
- Vitamín A 2145.3 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.3 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 18.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Hladkou mouku promícháme se solí a pepřem. Omyté maso nakrájíme na plátky, vložíme mezi 2 fólie a lehce naklepeme. Maso po obou stranách protáhneme v připravené mouce a zbylou mouku sklepeme.
-
2
Ve velké pánvi rozehřejeme 2/3 másla a olej a postupně smažíme řízky po každé straně 2 minuty dozlatova. Vyjmeme a necháme na teplém místě.
-
3
Do pánve vlijeme víno, povaříme a přilijeme vývar a šťávu, kterou maso pustilo. Necháme chvíli probublávat do zhoustnutí. Nakonec vmícháme nasekanou petržel, zbylé máslo a podle chuti osolíme a opepříme.
-
4
Plátky masa upravíme na talíře a přelijeme omáčkou. Ihned podáváme, doplníme dílky limetky.