Perníková omáčka k svíčkové pečeni

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 110 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 40 g Máslo čerstvé
  • 50 g Perník
  • 200 ml Víno červené
  • 200 ml Vývar zeleninový
  • 40 ml Olej rostlinný
  • 150 ml Džus hruškový
  • 1 ks Hrušky
  • 1 kg Hovězí kýta
  • 2 cl Sirup javorový
  • 2 cl Hruškovice
  • 1 polévková lžíce Cukr krupice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 670 kcal
  • Sacharidy 24 g
  • Tuky 40 g
  • Sodík 302 mg
  • Bílkoviny 43 g
  • Uhlovodany 24 g
  • Cholesterol 126.3 mg
  • Draslík 826.9 mg
  • Vláknina 3552 mg
  • Vitamín A 3552 mg
  • Vitamín B6 1.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.9 mg
  • Vitamín E 1.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso omyjeme, osušíme a v horkém oleji ze všech stran zprudka opečeme. Troubu předehřejeme na 200 °C. Smícháme hruškovou šťávu, červené víno, zeleninový vývar. Vmícháme rozdrobený perník a směs přilijeme k masu. Dusíme zakryté v troubě 70-80 minut. Hrušku oloupeme, vykrojíme jaderník a ovoce nakrájíme na úzké špalíčky. Cukr roztavíme na světlý karamel, přidáme k němu ovoce, máslo, hruškovici, javorový sirup a promícháme. Hotové maso zabalíme do alobalu. Výpek prošleháme v ručním mixéru a smícháme jej s ovocnou směsí.

  • 2

    K takto upravenému masu dobře chutnají houskové knedlíky a růžičky vařené brokolice s máslem a mandlemi.

Komentáře k receptu