Vařené telecí maso v rýži
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 353 kcal
- Sacharidy 24 g
- Tuky 9 g
- Sodík 724 mg
- Bílkoviny 40 g
- Uhlovodany 23 g
- Cholesterol 143.2 mg
- Draslík 536.6 mg
- Vláknina 4280 mg
- Vitamín A 4280 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.2 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Telecí maso vaříme ve slané vodě s kouskem karotky asi 30 minut. Scedíme a nakrájíme na menší kostičky.
-
2
Do mísy vložíme dušenou rýži, přidáme sterilovaný hrášek bez nálevu, kostičky šunky, kostičky uvařené karotky z vývaru, kostičky uzeného masa a posekanou petrželku. Vše spolu promícháme a pomocí naběračky tvoříme na talířích kopečky. Rýžové kopečky posypeme strouhaným sýrem a podáváme s kyselou okurkou.