Hovězí maso vařené s bramborami a vejci
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 536 kcal
- Sacharidy 50 g
- Tuky 25 g
- Sodík 560 mg
- Bílkoviny 36 g
- Uhlovodany 44 g
- Cholesterol 322.5 mg
- Draslík 1209.8 mg
- Vláknina 22179.6 mg
- Vitamín A 22179.6 mg
- Vitamín B6 1.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 16.6 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 31.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso vcelku vložíme do hrnce, zalijeme vodou, osolíme, přidáme kuličky pepře a čtvrtku cibule. Vaříme na mírném ohni 2 hodiny. Vařené maso nakrájíme na menší plátky.
-
2
Vařené brambory a oloupanou cibuli nakrájíme na plátky. V hlubší pánvi rozpustíme máslo a plátky brambor s cibulí na něm usmažíme z obou stran. Přidáme plátky masa, posypeme solí, pepřem a zalijeme rozšlehanými vejci. Necháme na ohni, dokud vejce neztuhnou.
-
3
Pokrm naporcujeme na talíře a podáváme s okurkovým salátem.