Falešný zajíc

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 100 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Maso mleté - mix
  • 75 g Zakysaná smetana
  • 125 ml Vývar z hovězích kostí
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 2 kávová lžička Hořčice
  • 2 ks Cibule
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Rajčata
  • 1 ks Žemle tuková
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 583 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 48 g
  • Sodík 227 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 133.9 mg
  • Draslík 333.5 mg
  • Vláknina 2761.8 mg
  • Vitamín A 2761.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.3 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Housku namočíme na 10 minut do vody a pak ji důkladně vymačkáme. Cibuli oloupeme a najemno nakrájíme. Mleté maso smícháme s houskou, cibulí, vejcem, petrželkou a hořčicí a prohněteme. Osolíme, opepříme a okořeníme mletou paprikou. Ze směsi vytvarujeme bochník.

  • 2

    Troubu předehřejeme na 200 stupňů Celsia. Na pánvi rozpálíme olej a bochník sekané na něm ze všech stran důkladně opečeme. Potom bochník vložíme do pekáče a 60 minut pečeme.

  • 3

    Rajče omyjeme a dužinu nakrájíme na kostičky. Pokrájené rajče smícháme s masovým vývarem a během pečení maso podléváme. Hotovou sekanou nakrájíme na plátky.

  • 4

    Omáčku smícháme se zakysanou smetanou, osolíme a opepříme. Jako přílohu podáváme bramborovou kaši a čerstvý salát.

Komentáře k receptu