Falešný zajíc
Suroviny
- 600 g Maso mleté - mix
- 75 g Zakysaná smetana
- 125 ml Vývar z hovězích kostí
- 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 2 kávová lžička Hořčice
- 2 ks Cibule
- 2 ks Vejce slepičí
- 1 ks Rajčata
- 1 ks Žemle tuková
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 polévková lžíce Petržel - nať
- 2 polévková lžíce Olej olivový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 583 kcal
- Sacharidy 15 g
- Tuky 48 g
- Sodík 227 mg
- Bílkoviny 23 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 133.9 mg
- Draslík 333.5 mg
- Vláknina 2761.8 mg
- Vitamín A 2761.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 10.3 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Housku namočíme na 10 minut do vody a pak ji důkladně vymačkáme. Cibuli oloupeme a najemno nakrájíme. Mleté maso smícháme s houskou, cibulí, vejcem, petrželkou a hořčicí a prohněteme. Osolíme, opepříme a okořeníme mletou paprikou. Ze směsi vytvarujeme bochník.
-
2
Troubu předehřejeme na 200 stupňů Celsia. Na pánvi rozpálíme olej a bochník sekané na něm ze všech stran důkladně opečeme. Potom bochník vložíme do pekáče a 60 minut pečeme.
-
3
Rajče omyjeme a dužinu nakrájíme na kostičky. Pokrájené rajče smícháme s masovým vývarem a během pečení maso podléváme. Hotovou sekanou nakrájíme na plátky.
-
4
Omáčku smícháme se zakysanou smetanou, osolíme a opepříme. Jako přílohu podáváme bramborovou kaši a čerstvý salát.