Hovězí koule

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Brambory vařené
  • 400 g Bramborová kaše
  • 500 g Hovězí maso vařené
  • 30 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 10 g Petržel kudrnka
  • 6.67 ml Olej rostlinný
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 508 kcal
  • Sacharidy 48 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 854 mg
  • Bílkoviny 38 g
  • Uhlovodany 42 g
  • Cholesterol 258.7 mg
  • Draslík 748.9 mg
  • Vláknina 8748.2 mg
  • Vitamín A 8748.2 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 18.6 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vařené maso umeleme na strojku a vložíme do misky. K masu přisypeme vařené brambory, sůl, pepř, posekanou petrželku, mletý muškátový oříšek a přidáme vejce. Vše důkladně promícháme a vyklopíme na pomoučený vál. Postupným hnětením zapracujeme mouku do těsta.

  • 2

    Z těsta vytvoříme menší koule, zploštíme je dlaní a usmažíme na pánvi v rozpáleném oleji dozlatova.

  • 3

    Podáváme s bramborovou kaší.

Komentáře k receptu