Bavorský hovězí závitek

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 110 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 200 g Brambory
  • 200 g Cibule
  • 50 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 70 g Okurky nakládané
  • 30 g Sůl
  • 150 g Tuk
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 225 g Vepřový bok uzený
  • 1 g Nové koření celé
  • 750 g Hovězí maso zadní
  • 1200 ml Hovězí vývar základní
  • 2 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 341 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 1955 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 117.4 mg
  • Draslík 291.8 mg
  • Vláknina 2259.2 mg
  • Vitamín A 2259.2 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.3 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hovězí maso opláchneme, osušíme a nakrájíme přes vlákno na plátky. Rozklepeme je doširoka a mírně osolíme.

  • 2

    Oloupané, uvařené a prochladlé brambory nakrájíme na kostičky. Stejně nakrájíme i uzený bůček uvařený doměkka a zbavený kůže a kostí.

  • 3

    Cibuli oloupeme a na drobno nakrájíme. Na třetině tuku osmažíme třetinu cibule, přidáme nakrájený bůček, okurky, brambory, osolíme, opepříme a po prohřátí směs spojíme vejci a promícháme.

  • 4

    Plátky masa směsí naplníme, zabalíme a upevníme párátky.

  • 5

    Zbylou cibuli osmažíme dorůžova na tuku, přidáme závitky, opečeme je, podlijeme vývarem, přidáme nové koření a pod poklicí dusíme doměkka. Během dušení maso obracíme a podléváme teplou vodou.

  • 6

    Měkké závitky vyjmeme a zbavíme párátek. Vydusíme šťávu na tuk, zaprášíme prosátou moukou, osmahneme, zalijeme vlažným vývarem a rozmícháme. Za občasného promíchání provaříme.

  • 7

    Nakonec omáčku procedíme přes hustý cedník na maso, podle chuti přisolíme a ještě vše krátce podusíme.

Komentáře k receptu