Mozeček na sardelovém másle
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 326 kcal
- Sacharidy 4 g
- Tuky 28 g
- Sodík 389 mg
- Bílkoviny 14 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 2011.5 mg
- Draslík 399.9 mg
- Vláknina 1337.2 mg
- Vitamín A 1337.2 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 18 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 24.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Telecí (nebo vepřové) mozečky spaříme a očistíme. Povaříme je v osolené vodě s octem, očištěnou kořenovou zeleninou, citronovou kůrou a pepřem 20-25 minut. Uvařené mozečky necháme vychladnout ve vývaru.
-
2
Zapékací mísu dobře vymažeme máslem smíchaným se sardelovou pastou, urovnáme do ní mozečky, potřeme je zbylým máslem a posypeme strouhankou.
-
3
Pokrm zapečeme ve středně vyhřáté troubě.
-
4
Podáváme s bramborovou kaší.