Mozeček na sardelovém másle

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Telecí mozek
  • 100 g Zelenina kořenová
  • 80 g Máslo čerstvé
  • 20 g Sardelová pasta
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 špetka Citronová kůra
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 0.5 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
  • 2 polévková lžíce Strouhanka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 326 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 28 g
  • Sodík 389 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 2011.5 mg
  • Draslík 399.9 mg
  • Vláknina 1337.2 mg
  • Vitamín A 1337.2 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 18 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 24.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Telecí (nebo vepřové) mozečky spaříme a očistíme. Povaříme je v osolené vodě s octem, očištěnou kořenovou zeleninou, citronovou kůrou a pepřem 20-25 minut. Uvařené mozečky necháme vychladnout ve vývaru.

  • 2

    Zapékací mísu dobře vymažeme máslem smíchaným se sardelovou pastou, urovnáme do ní mozečky, potřeme je zbylým máslem a posypeme strouhankou.

  • 3

    Pokrm zapečeme ve středně vyhřáté troubě.

  • 4

    Podáváme s bramborovou kaší.

Komentáře k receptu