Hovězí plátky po zahradnicku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 274 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 49 g
- Sodík 453 mg
- Bílkoviny 26 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 70 mg
- Draslík 49 mg
- Vláknina 1844 mg
- Vitamín A 1844 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 8.7 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 13.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté maso nakrájené na plátky naklepeme, osolíme a krátce nasucho opečeme na teflonové pánvi po obou stranách. Podlijeme vodou a dusíme do poloměkka. Potom k masu přidáme očištěnou, na nudličky nakrájenou zeleninu a vše dusíme doměkka.
-
2
Měkké maso vyjmeme a šťávu se zeleninou zahustíme moukou rozmíchanou v mléce. Chvíli povaříme a podle chuti okyselíme citronovou šťávou. Přidáme kousek másla, vložíme maso a necháme jen prohřát.
-
3
Podáváme s vařenými bramborami.