Polévka z telecího masa (ragú) II

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 300 g Telecí plec
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Kedlubna
  • 1 ks Petržel - nať
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • 1 dl Mléko polotučné
  • 10 dkg Hrášek
  • 10 dkg Květák
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 139 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 6 g
  • Sodík 201 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 110.4 mg
  • Draslík 325.1 mg
  • Vláknina 3910.1 mg
  • Vitamín A 3910.1 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 21.5 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli zpěníme na půlce másla, poté přidáme na malé kousky pokrájené maso, vše osolíme, mírně podlijeme a necháme dusit téměř do měkka. V této chvíli přidáme na jemné nudličky rozkrájenou zeleninu a takto vše dodusíme.

  • 2

    Vedle si zatím uděláme světlou jíšku, kterou zalijeme, řádně rozmícháme a necháme vařit cca 10 min.

  • 3

    Jíšku smícháme s dušeným masem a zeleninou, povaříme cca 5 min a odstavíme. Poté přilijeme mléko s rozkvedlaným žloutkem a vše dobře promícháme.

  • 4

    Na závěr posypeme petrželovou natí.

  • 5

    Do ragů můžeme přidat zvláť uvařené špagety.

Komentáře k receptu