Telecí medailonky s portským vínem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 631 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 43 g
- Sodík 185 mg
- Bílkoviny 45 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 236.8 mg
- Draslík 827.2 mg
- Vláknina 2042.8 mg
- Vitamín A 2042.8 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.6 mg
- Vitamín E 2.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 13.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Medailonky opepříme a lehce zaprášíme moukou.
-
2
Ve větší pánvi rozpálíme olej a máslo. Medailonky opékáme z každé strany asi 3 minuty, maso by mělo zůstat uvnitř lehce růžové.
-
3
Maso vyjmeme z pánve, osolíme, zakryjeme a necháme v teple.
-
4
Pánev odstavíme z plotny, přidáme do ní mleté oříšky, víno, smetanu a seškrábnutou šťávu ze dna pánve. Promícháme, osolíme, opepříme a omáčkou přelijeme připravené maso.
-
5
Ihned podáváme s nudlemi nebo vařenou brokolicí.