Ledvinová polévka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 141 kcal
- Sacharidy 26 g
- Tuky 175 g
- Sodík 262 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 20 g
- Cholesterol 1.9 mg
- Draslík 532.1 mg
- Vláknina 12242.8 mg
- Vitamín A 12242.8 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 65 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omytou ledvinu odblaníme, rozpůlíme, znovu omyjeme a nakrájíme na plátky. Spolu s očištěnou, na nudličky nakrájenou zeleninou ji osmažíme na oleji. Zaprášíme moukou, ještě osmahneme a zalijeme vodou.
-
2
Když je zelenina téměř měkká, přidáme oloupané, na kostičky nakrájené brambory. Osolíme, opepříme a dovaříme.