Masitá kroupová polévka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Hovězí maso vařené
  • 100 g Ječné kroupy
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 špetka Muškátový květ
  • 0.125 l Smetana 12% (konzumní)
  • 1.5 l Voda pitná
  • 1 šálek Vývar z hovězích kostí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 360 kcal
  • Sacharidy 22 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 437 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 21 g
  • Cholesterol 272.2 mg
  • Draslík 336.7 mg
  • Vláknina 3630.3 mg
  • Vitamín A 3630.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 41.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kroupy namočíme, druhý den je uvaříme do měkka a prolisujeme přes cedník.

  • 2

    Vařené maso nakrájíme na kostičky a s vývarem přilijeme k prolisovaným kroupám. Polévku podle chuti okořeníme a zalijeme smetanou rozkvedlanou se žloutky.

Komentáře k receptu