Sekaná pečeně se sýrem
Suroviny
- 150 g Sýr Eidam cihla 40%
- 500 g Maso mleté - mix
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 ks Cibule
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 ks Žemle tuková
- 1 špetka Oregano sušené
- 3 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- 2 polévková lžíce Strouhanka
- 1 polévková lžíce Saturejka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 543 kcal
- Sacharidy 16 g
- Tuky 41 g
- Sodík 248 mg
- Bílkoviny 28 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 87.6 mg
- Draslík 112.7 mg
- Vláknina 3830.3 mg
- Vitamín A 3830.3 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.3 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Žemli rozlámeme a zalijeme studenou vodou. Mleté maso smícháme s vymačkanou žemlí, nakrájenou cibulí, vejcem, solí, oreganem, nasekanými natěmi a prolisovaným česnekem.
-
2
Hmotu rozetřeme na plát, položíme na něj hranolky sýra, plát zformujeme do šišky a vložíme do pekáčku. Podlijeme trochou vody a za občasného přelévání vypečenou šťávou upečeme v předehřáté troubě.
-
3
Sekanou podáváme s vařenými bramborami nebo s bramborovou kaší.