Mletý steak po holandsku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 200 g Hovězí maso zadní
  • 50 g Sýr Gouda 45%
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Rajčata
  • 2 ks Petržel - nať
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 2 ks Žemle tuková
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 0.34 polévková lžíce Olej stolní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 488 kcal
  • Sacharidy 38 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 729 mg
  • Bílkoviny 40 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 332.5 mg
  • Draslík 297.6 mg
  • Vláknina 3197.5 mg
  • Vitamín A 3197.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté maso nakrájíme na kousky a na jemno umeleme. Promícháme je s jemně pokrájenou cibulí, solí a pepřem.

  • 2

    Ze směsi vytvarujeme 2 steaky. V horkéme oleji na pánvi je opečeme po jedné straně, obrátíme, do mezer vyklepneme vejce. Na steaky položíme plátky sýra a dopečeme.

  • 3

    Žemle rozkrojíme, na spodní část položíme steak se sýrem, na něj kolečko omytého rajčete, osolíme, navrch dáme vejce. Posypeme je paprikou a ozdobíme snítkou petrželky. Přikryjeme druhou půlkou žemle a ihned podáváme.

Komentáře k receptu