Karbanátky s vejci
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 343 kcal
- Sacharidy 7 g
- Tuky 27 g
- Sodík 179 mg
- Bílkoviny 18 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 249.4 mg
- Draslík 88.7 mg
- Vláknina 581.2 mg
- Vitamín A 581.2 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.8 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté maso nakrájené na kousky, jemně umeleme spolu s namočenou a vymačkanou žemlí. Vše promícháme se solí, pepřem, sójovou omáčkou a prolisovaným česnekem. Zahustíme trochou sójové mouky.
-
2
Hmotu rozdělíme na 4 kousky a každý zformujeme na karbanátek po jedné straně s důlkem. Karbanátky necháme v chladu odležet asi 30 minut.
-
3
Potom do důlku klepneme vejce a karbanátky zvolna pečeme na oleji.
-
4
Podáváme s vařenými bramborami nebo s bramborovou kaší.