Plněné paprikové lusky zapečené v zelí
Suroviny
- 400 g Maso mleté - mix
- 20 g Slanina vepřová
- 600 g Zelí kysané
- 100 g Rýže loupaná
- 2 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 1 kávová lžička Sůl
- 2 ks Cibule
- 8 ks Paprikové lusky čerstvé
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 stroužek Česnek
- 1.5 dl Smetana 12% (konzumní)
- 2 polévková lžíce Sádlo škvařené
- 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 604 kcal
- Sacharidy 46 g
- Tuky 39 g
- Sodík 275 mg
- Bílkoviny 19 g
- Uhlovodany 44 g
- Cholesterol 85.6 mg
- Draslík 717.5 mg
- Vláknina 9297.8 mg
- Vitamín A 9297.8 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 190.8 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 39.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Propláchnutou rýži dusíme v 1,5 dl vody téměř doměkka.
-
2
Prochladlou rýži promícháme s mletým masem, jemně nakrájenou slaninou, vejcem, utřeným česnekem, 1 nasekanou cibulí, mletou paprikou, solí a pepřem. Směsí naplníme očištěné a omyté paprikové lusky.
-
3
Polovinu dávky zelí dáme do pekáče vymaštěného sádlem, na zelí položíme naplněné papriky, přikryjeme zbylým zelím a podlijeme trochou vody. Pokrm pečeme pod pokličkou doměkka. Upečené papriky vyjmeme a dáme na teplé místo.
-
4
1 drobně nakrájenou cibuli zpěníme na sádle, zasypeme moukou a připravíme světlou jíšku. Odstavíme ji z ohně, vmícháme mletou papriku, přilijeme smetanu a přidáme do zelí. Pokrm krátce povaříme.