Rouenská omáčka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 100 g Máslo čerstvé
  • 100 g Játra kachní
  • 600 g Kosti hovězí morkové
  • 1 kávová lžička Citronová šťáva
  • 1 ks Bobkový list
  • 6 ks Karotka
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Tymián sušený
  • 1 špetka Pepř cayenský
  • 1 dl Víno červené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 647 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 66 g
  • Sodík 71 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 63.5 mg
  • Draslík 190.8 mg
  • Vláknina 2750.9 mg
  • Vitamín A 2750.9 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.5 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Červené víno povaříme s jemně nakrájenými karotkami, trochou tymiánu a bobkovým listem. Za mírného varu pomalu přidáváme máslo. Přecedíme, přidáme nasekaný morek a sítem prolisovaná játra. Vše podusíme.

  • 2

    Nakonec omáčku propasírujeme plátýnkem, osolíme, opepříme, přidáme cayenský pepř a citronovou šťávu.

  • 3

    Podáváme zejména ke kachně.

Komentáře k receptu