Rouenská omáčka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 647 kcal
- Sacharidy 5 g
- Tuky 66 g
- Sodík 71 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 63.5 mg
- Draslík 190.8 mg
- Vláknina 2750.9 mg
- Vitamín A 2750.9 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.5 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 14.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Červené víno povaříme s jemně nakrájenými karotkami, trochou tymiánu a bobkovým listem. Za mírného varu pomalu přidáváme máslo. Přecedíme, přidáme nasekaný morek a sítem prolisovaná játra. Vše podusíme.
-
2
Nakonec omáčku propasírujeme plátýnkem, osolíme, opepříme, přidáme cayenský pepř a citronovou šťávu.
-
3
Podáváme zejména ke kachně.