Plněné telecí závitky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 346 kcal
- Sacharidy 4 g
- Tuky 19 g
- Sodík 2096 mg
- Bílkoviny 38 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 133.9 mg
- Draslík 928.3 mg
- Vláknina 955.7 mg
- Vitamín A 955.7 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.3 mg
- Vitamín E 1.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Slaninu, cibuli a sardelové řezy drobně nasekáme a smícháme s citronovou kůrou.
-
2
Omyté maso nakrájíme na řízky, naklepeme je, osolíme a okraje nařízneme. Maso potřeme připravenou nádivkou, srolujeme a svážeme nití. Povrch poprášíme moukou a závitky opečeme na rozehřátém másle. Mírně je podléváme vývarem a dusíme doměkka.
-
3
Ke konci dušení přilijeme víno a krátce povaříme.
-
4
Podáváme s rýží nebo vařenými bramborami.