Plněné telecí závitky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Slanina vepřová
  • 400 g Telecí kýta
  • 1 ks Cibule
  • 4 ks Sardelové řezy
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Citronová kůra
  • 1 šálek Vývar z hovězích kostí
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 3 polévková lžíce Víno bílé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 346 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 2096 mg
  • Bílkoviny 38 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 133.9 mg
  • Draslík 928.3 mg
  • Vláknina 955.7 mg
  • Vitamín A 955.7 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.3 mg
  • Vitamín E 1.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Slaninu, cibuli a sardelové řezy drobně nasekáme a smícháme s citronovou kůrou.

  • 2

    Omyté maso nakrájíme na řízky, naklepeme je, osolíme a okraje nařízneme. Maso potřeme připravenou nádivkou, srolujeme a svážeme nití. Povrch poprášíme moukou a závitky opečeme na rozehřátém másle. Mírně je podléváme vývarem a dusíme doměkka.

  • 3

    Ke konci dušení přilijeme víno a krátce povaříme.

  • 4

    Podáváme s rýží nebo vařenými bramborami.

Komentáře k receptu