Kuře zapečené s rajčaty a bílými fazolemi
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 658 kcal
- Sacharidy 27 g
- Tuky 16 g
- Sodík 786 mg
- Bílkoviny 88 g
- Uhlovodany 27 g
- Cholesterol 248.5 mg
- Draslík 2027.3 mg
- Vláknina 10960.5 mg
- Vitamín A 10960.5 mg
- Vitamín B6 3.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 17.9 mg
- Vitamín E 2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Slaninu a oloupané cibule pokrájíme na malé kostičky, prolisujeme 1 stroužek česneku, nasekáme bazalku a konzervovaná loupaná rajčata necháme okapat a rozmačkáme je.
-
2
Ve velké pánvi za 2-3 minuty dokřupava opečeme slaninu, vyjmeme ji, odložíme a na vypečeném tuku osmahneme kuřecí kousky. Když zhnědnou, vložíme je do zapékací mísy a v pánvi dáme opékat cibuli s česnekem. Když cibule změkne, přimícháme směs k opečenému masu.
-
3
Do pánve pak nalijeme drůbeží vývar a víno, přidáme rozmačkaná rajčata, bazalku a cukr, uvedeme do varu a za občasného míchání vaříme na středním plameni. Když omáčka zhoustne, přidáme okapané fazole.
-
4
Opečené maso s cibulovou směsí posypeme slaninou, přelijeme omáčkou s fazolemi a zakryté vložíme do trouby předehřáté na 200°C. Při této teplotě pečeme 60 minut.
-
5
Hotové kuřecí maso rozdělíme na talíře, obložíme fazolemi s rajčaty a servírujeme.