Australské kari kuře

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Kuřecí stehna
  • 300 g Omáčka sladkokyselá
  • 100 g Kdoule
  • 100 g Rozinky tmavé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička Chilli koření mleté
  • 3 ks Banány
  • 1 ks Cibule
  • 4 dl Voda pitná
  • 3 polévková lžíce Med včelí
  • 4 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 627 kcal
  • Sacharidy 92 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 563 mg
  • Bílkoviny 27 g
  • Uhlovodany 62 g
  • Cholesterol 104.5 mg
  • Draslík 1029.2 mg
  • Vláknina 9376.4 mg
  • Vitamín A 9376.4 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 22.6 mg
  • Vitamín E 3.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kuřecí stehna vykostíme, umyjeme a nakrájíme na kousky. V hrnci rozpálíme olej, orestujeme na něm nakrájené maso. Maso vyndáme, necháme zatím stranou. Do hrnce vsypeme nakrájenou cibuli, osmahneme dozlatova a vlijeme kari omáčku Madras a zahřejeme. Do omáčky vrátíme maso, zalijeme vodou, přiklopíme poklicí a povaříme 20 minut.

  • 2

    K masu přisypeme rozinky, na tenké plátky nakrájené kdoule (Venušina jablka), vmícháme med a oloupané na kolečka nakrájené banány. Opět přiklopíme poklici a dusíme přibližně 20 minut. Před dokončením dušení jídlo podle chuti osolíme, opepříme, dochutíme chilli kořením.

  • 3

    Hotové jídlo stáhneme z ohně, necháme pod poklicí 5 minut a potom rozdělíme na talíře a podáváme.

Komentáře k receptu