Kuřecí stehna s bylinkovým máslem
Suroviny
- 175 g Máslo čerstvé
- 100 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 175 g Strouhanka
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 kávová lžička Citronová šťáva
- 1 ks Vejce slepičí
- 8 ks Kuřecí stehna
- 4 polévková lžíce Petržel - nať
- 4 polévková lžíce Pažitka
- 2 polévková lžíce Citronová kůra
- 1 polévková lžíce Hořčice Dijonská
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1310 kcal
- Sacharidy 43 g
- Tuky 88 g
- Sodík 830 mg
- Bílkoviny 82 g
- Uhlovodany 24 g
- Cholesterol 445.8 mg
- Draslík 931 mg
- Vláknina 5372.3 mg
- Vitamín A 5372.3 mg
- Vitamín B6 1.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 18.9 mg
- Vitamín E 2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 54.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Petrželovou nať a pažitku nasekáme nadrobno.
-
2
Polovinu nastrouhané citronové kůry, nasekané petrželové natě a polovinu pažitky, sůl a pepř dobře smícháme se strouhankou. Do pánve dáme 1 lžíci másla a 1 lžíci hořčice. Za stálého míchání prohřejeme, přidáme strouhankovou směs, důkladně promícháme a necháme vychladnout.
-
3
Kuřecí stehna (paličky) zbavíme kůže, obalíme je v mouce, rozšlehaném vejci a nakonec ve vychladlé strouhankové směsi. Tu k masu dobře přitiskneme, aby vrstva byla jednolitá. Rozložíme je na rošt, který vložíme nad plech trouby předehřáté na 200°C. Pečeme 30-40 minut, dokud nezezlátnou a nejsou křupavá.
-
4
Zatímco se maso peče, připravíme si bylinkové máslo tak, že zbylé máslo necháme změknout, mírně ho osolíme, přidáme druhou polovinu strouhané citronové kůry, citronovou šťávu, druhou polovinu nasekané petrželové natě a pažitky a dobře promícháme. Z máslové směsi poté pomocí nože vytvoříme na voskovém papíře váleček a stočíme v ruličku. Tu na obou koncích zatočíme a dáme ztuhnout do ledničky.
-
5
Kuřecí stehna podáváme s bylinkovým máslem, nakrájeným zahřátým ostrým nožem na kolečka, obložené listovým salátem.
-
6
Jako příloha jsou výborné celé brambory pečené v troubě.